Gladstone

We’re all in this together

Het ontstaan van Gladstone is eigenlijk begonnen waar de band VaNNelle
eindigde.
Na een ontzettend tragisch jaar in 2019 bij de band VaNNelle, waarbij de gitarist John na een val een dwarslaesie opliep en de zanger Hai 3 dagen na het Haandert concert aan een hartstilstand kwam te overlijden, besloot ook Sjang die bas speelde bij de band om te stoppen met VaNNelle.
Dit was de reden voor Ruud (solo gitaar) en Twan (drums) om definitief te stoppen met de band en naam VaNNelle, omdat deze naam toch indirect gekoppeld was aan Hai (Nellen).
Dit besluit resulteerde er niet in dat Ruud en Twan zouden stoppen, in tegen deel, er werd een nieuwe band gesticht en een nieuwe naam bedacht en gingen ze op zoek naar muzikanten.
Daardoor ontstond de naam Gladstone, met toch nog enigszins een verwijzing naar VaNNelle, en vonden ze in Dave (leadzang en gitaar) en Ger (bas) 2 muzikanten die nu samen met Ruud en Twan de band Gladstone vormen.
Het gedachtegoed van VaNNelle blijft, maar Gladstone is toch, vooral op muzikaal gebied, een totaal andere band geworden met dank aan de muzikale inbreng van Dave en Ger.
Het genre blijft evengoed in de Blues & Rock sfeer, met heel veel gevoel voor dynamiek in de nummers en plaats voor verrassingen. Net zoals op de foto, moeilijk in een raamwerk te vatten……
De 4 heren van Gladstone hebben een rijk muzikanten verleden achter de rug waarbij zij kunnen putten uit verschillende muziekrichtingen en de ervaring hierin een grote rol speelt.
Gladstone bestaat uit:
Dave – Lead vocals en Gitaar
Ruud – Leadgitaar
Ger – Basgitaar
Twan – Drums / backing vocals